Licht zorgt voor kleur!

Licht zorgt voor kleur!

5 december 2012 14:40 0 reacties

Meditatie huis-aan-huis-blad De Dijk 12 oktober 2012.

Licht zorgt voor kleur!

Daar komen ze weer, die saaie, grijze, donkere dagen! Dagen dat het je zomaar aanvliegt, hoe saai het leven kan zijn! Je kunt er wat tegen doen, tegen deze winterdip: lichttherapie! Met lampen worden verschillende kleuren licht op je afgestraald en dat geeft na aantal behandelingen meer vrolijkheid en zonnigheid in je leven. Licht brengt kleur in je bestaan!

Een mooie gedachte. Was Gods eerste actie niet het scheppen van licht? Daarmee zorgde Hij voor kleur in de schepping. En als Hij zijn Zoon de opdracht geeft om de wereld te redden is dat omdat er weer licht moet schijnen in een donkere wereld! We vieren het straks weer met kaarsen en lichtsnoeren om het huis.

Dat fleurt de boel op. God wil schijnen in je leven!

Je kunt God ook een klein beetje laten schijnen. Als een nachtlampje. Dat steek je ´s nachts in het stopcontact, zodat je niet bang hoeft te zijn als je wakker wordt. Het geeft te weinig licht om bij te leven, maar als je het nodig hebt is het er. Zo kun je ook God een plek geven: in je dagelijkse leven speelt Hij nauwelijks een rol, maar als je Hem nodig hebt, op momenten dat je je onveilig voelt, of bang of kwetsbaar, doe je Hem even in je stopcontact. En dan is Hij er voor je.

Toch wil God meer.  Hij wil in je héle leven doordringen. En er kleur aan geven, vrolijkheid en zonnigheid. Denk daar eens aan in de komende donkere dagen. Als het leven saai is en grijs en somber. Als Gods Licht daar over schijnt, ga je kleur zien! Hij ziet je en wil iets moois van je leven maken!

Denk naast de kaarsen en het lichtsnoer om je huis ook eens aan God! Dan zie je meer. Je gaat anders tegen het leven aankijken, tegen mensen, tegen de natuur: je ziet er de vele schakeringen in van een kleurrijke God.

Gert Zomer

Reageren is uitgeschakeld